Zoom image | View original size
Austin’s Bouldin Creek neighborhood provides a unique and ever-changing context to the Main Stay House. The challenges were both cultural and site-specific. The Main Stay House exists as a simple and straightforward proposal – an architectural experiment on domesticity - enabling lifestyle flexibility through clean forms, relatable materiality, and an urban infill living space that blurs the lines between inside and outside. Paring down the components of a house to a minimal amount of planes and openings, the scheme is anchored by an obscured entry sequence and a staircase volume, both clad in iron spot masonry. These plans act as thresholds between the respective realms of public, common and private, by minimal means. The service core is consolidated along the east facade, allowing the structure to fully open up the living zone to the yard. The masonry also contrasts an otherwise muted interior atmosphere of smooth, desaturated surfaces. View more View full description
Share Share