Zoom image | View original size
The project is born with the intention of creating a multidisciplinary cultural forum in which Jazz is the main exponent. The building is located on Puerto Vallarta’s “Malecón” (boardwalk); it is built above an existing commercial building, giving the project a great ocean view. The access to The Jazz Foundation is on Morelos Street (perpendicular to “Malecón”) through a large wooden door that leads to a staircase that is contained in a double-height space full of natural light coming through a glass dome. The building façade is constructed with a concrete lattice that allows the flow of air and lets light in from the outside during the day, and works as a large light box at night. Openings are created in the façade to frame exterior views. The project is built with a light metal structure that holds the wooden roof, where the electrical and sound installations are visible, allowing the space to change and adapt to different events, performances and concerts. View more View full description
Share Share