Zoom image | View original size
As a result of a particular programmatic condition, the workshop-house project was conceived to host a residence, a high-performance mechanical workshop and classrooms in a 260m² terrain located in the Pinheiros neighborhood, São Paulo. The programmatic activities were distributed in a specific way so it was possible to take the greatest advantage from the functional and legal point of view. The result is a separation of the program in three levels: ground-floor, which hosts the mechanical workshop activities, revisions, repairs, part-washing and a dynamometer room for vehicle testing; first floor, where the classrooms, study rooms and bathrooms are located; and second floor, place for the residence. All the activities are administered by one only inhabitant who breaks down his daily schedule along the different spaces, each one of them with particular characteristics. When all these are incorporated together, the relationship becomes a generator of a specific morphology that could only be a consequence of the conditions that gave origin to the project.   View more View full description
Share Share