Zoom image | View original size
Text by Lior Galili. The new addition to the Rishonim Junior High School at Ganey Tikva, emerged from the desire to turn the usual experience of institutional domination into a celebration of the freedom of choice.     Using the student’s perspective as a point of departure, the building is designed to be a protective, yet enabling place. The combination of freedom and security is created by the effective organization of the building’s enclosure and circulation, or the unique situations formed by the relationship between the two. The building enclosure is based on a gradual transition between exterior and interior spaces. Formed by a versatile play of shadow and light, this transition establishes a new, softer and unknown, space. Consequentially, the traditional division between exterior and interior is blurred, and a new, in-between, space replaces the old and familiar.  View more View full description
Share Share