Zoom image | View original size
Located in the outskirts near Paris, the conversion of this 1800m2 former storage facility completes a long term reflection with management and users on the complete redevelopment of the premises allowing the company to welcome its subsidiaries on a site location strategically situated nearby the historic head office.  The transformation of a warehouse in offices immediately raises the question of natural lighting and thermal comfort. We considered the size of the volume (60m x 30m x 4.3m) and the scarcity of façade openings as so many positive constraints to structure the project in two main interventions: creating closed spaces using prefabricated timber and opening two exterior patios.  Favoring a playful and warm atmosphere, offices and meeting rooms are made of structural wooden panels. Prefabrication through digital machining of these elements enabled rapid implementation on site without the need for lifting equipment.  View more View full description
Share Share