Zoom image | View original size
Brief was primarily an extension the already existing house: to accommodate a home theater / lounge / pool / changing room /a gym / and addition of two suites with dressers and toilets. We strongly felt that the new block should be a standalone structure complementing the existing building and not replicating the same. We suggested to the clients to revisit their brief and to give this annexe block a refreshing look that makes it stand apart from its older structure. Other reason that reinforced our suggestion- The landscape of the site, where the property is located, is breathtaking, lush green vegetation with tall trees. It was logical that the design of the house should appreciate that landscape at every turn. Inspiration behind the design “PEBBLE IN THE GRASS”Response to the context in terms of the existing architecture:- a post modern building constructed in exposed concrete about 20 years old. We constructed a new contradictory form in the same material system, expressing the shift in time between both the buildings. View more View full description
Share Share