Zoom image | View original size
CONTEXT The new lower secondary school of Lille Moulins and its disabled sports complex, stand at an angle facing the boulevard d'Alsace and extending along the rue d'Arras. This location offers an obvious opening onto the Moulins district and requires taking into account the perception of the new facilities as seen from the adjacent urban area. Two scales stand out: - On the one hand, the facility as perceived from afar, its masses and roofs designed to offer a rather elusive view - On the other hand, the one of the facility settled into in its environment and offering closer views over the ground floor, the entrances... to passersby and inhabitants. This dual scale is translated by the construction of a building that fulfils both its urban and symbolic dimensions while also meeting its functional requirements. View more View full description
Share Share