Zoom image | View original size
SlrSrf is a compact project that embeds performance characteristics into the architectural surface. Optimization of the roof as a solar receiving surface for photovoltaic electrical production generates the form of the 450 square foot (42m2) addition and renovation of an existing house in Culver City, California.  Coupling the client's desire to create a net zero electrical consumption with the generation of the form provides an opportunistic strategy to integrate performance with the sculptural nature of the architectural entity. The orientation of the addition's roof covered with photovoltaic panels is optimized to receive maximum solar energy for the global position facing due south and angled 17 degrees from the horizon. The roof surface area is sized to fit the required quantity of PV panels, thus creating an overhang on the north facade. View more View full description
Share Share