Zoom image | View original size
In reaction to the depopulation of the countryside, rural communities wish to take care of their healthcare professionals, encouraging them to stay in the country by offering appealing work environments. The project reinterprets Nozay’s regional landscape, in order to be properly inserted in its location named “Les terrasses de la Chesnaie”. The project is physically and visually connected to the town center, located lower. Its position utilizes the existent slope, by absorbing the parking area under the office space, to further liberate the landscape. The project is integrated to the environment by its topography and materiality. The roof work is directly inspired by the gable roofs of the surrounding country houses. Nozay’s blue stone is reinterpreted and adapted to the project. It covers the building’s pedestal and turns into the pavement of the public space in the form of thin slices of slate View more View full description
Share Share