Zoom image | View original size
The Ecole Europeenne Luxemburg II should not be perceived as a solid block from afar, but was embedded in the landscape. This way there are no long facades to the outside, but instead a sequence of plazas with numerous spacial connections to the center of the ensemble. The topography lowers towards the valley in the north west. The height change was used to layer the heights, to create an impression similar to a small city, that follows the topography. The shifted arrangement of the buildings allowed to cluster the necessary access into smaller units. The ring shaped path and topographic height changes is inspired by a country road that partly follows existing tracks. The design proposal makes use of the existing topography for a staggered arrangement of the school buildings. The ensemble is embedded within the western slope of the site and opens up towards the west where the landscape includes a protected green area. View more View full description
Share Share