Zoom image | View original size
The municipality of Wilhermsdorf is located west of Nuremberg in immediate vicinity of the Nature Park Frankenhoehe. The plot is situated on the edge of a typical German family house settlement and impresses with its south-facing hillside. The development plan provides here a single-storey building with gable roof. Client and architect have tapped the full potential of the rules and reinterpreted them in their favor. The result is a house that integrates well in the context despite of his individual appearance. The whole building stands on a base of garage and utility rooms. This pedestal bears the glassy ground floor, which is in fact rated as second basement. Above it hovers a black cuboid with a slightly inclined gabled roof. The glassed floor is the main entrance of the house. Kitchen and dining area are aligned to the terrace from which you can overpeer the whole valley. A full-fledged two-bedroom unit is arranged where the rear side of the building attaches to the hillside. The unit can be flexibly used as an office or as a separate apartment. View more View full description
Share Share