Zoom image | View original size
The house is located near the popular tourist resort Divčibare, on the slope of Mount Maljen in western Serbia. Although the plot has been overrun with small pine trees, it still bears the original character of the open field. To minimize disturbance to the site and as a reference to the surrounding hilly terrain, the house is built into the hillside. Designed by combining the two main monolithic volumes, light & dark. These forms merge with the natural environment of low pine vegetation and steep rocky terrain. On the south side, the white portion of the house connects to the outside through a grand picture window, which guides the transition from the artificial to the natural.  This side's exterior is finished with white ceramic tiles, which emphasizes its form and gives reference to the interior function of combined kitchen, dining and living area. The white cladding makes this volume abstract and opposite to the rural surroundings. View more View full description
Share Share