Zoom image | View original size
SHENDeVERË is a new bar located off the margins of a busy boulevard in the city center, a retreat of complementary social wheeze, attracting young and gifted individuals. The client, a poet and art lover, asked for a place where she can welcome among other customers, colleagues and friends. It would be an alternative ‘stage’ for artist and new talent. Poets can gather, bands would performer, and artwork could be displayed while guests enjoyed their drinks! The existing spatial configuration forced us to think of two complementing atmospheres; the coldish metal entry next to the bar, and the warm wooden elevated ‘stage’ that creates uniformity with the sidewalls and the ceiling.    The exposed ceiling slats lower the height and not only make the room more private but also respond to the sound waves and serve to optimize the acoustics of the space. The pleated drapes add drama to the privacy and acoustics. View more View full description
Share Share