Zoom image | View original size
By expanding and adjusting the existing land condition and nature within, I have attempted to create a space which provides dwelling as like a part of the nature. The shape has been finalized rationally and organically in the forming process of dealing with the site condition and requested function. Not only the result of the form being organic, by paying attention to the organic matter of the planning process, the process itself perhaps produced the organic space. There was a 3.7m height difference and were a lot of tall trees left at the top of the hill by the boundary of the site. Since the earth retaining wall has been required for utilizing these trees to create the view from the upper floor, not only the wall has been taken an advantage of becoming as a part of the architecture, it even has been made to grow to form the external shell. The earth retaining wall of the lower floor has been raised in the form of a spiral shape and wrapped around the building, involving the exterior space as an external shell of the upper floor. The entire exterior wall of this house was formed by this external shell. The upper floor surrounded by this wall and tall trees was cut by glassed windows to separate from the exterior, creating an atmosphere of dwelling directly in a rocky mountain. The functional requirement as a house was satisfied by furniture. View more View full description
Share Share