Zoom image | View original size
The alteration of the flat SANTPERE47 is a rereading of the spatial structure of the typical Barcelona’s Example flat of the end of the 19th century, succession of isolated rooms and disconnected courts. SANTPERE47 dissolves the structure of walls throw new physical and visual connections. It was reading the flat when we discovered a geometric coincidence in the Cartesian plot, a diagonal axis that followed the hollows of the entrance’s door, of an intermediate pass throw and of one of the large windows faced to the street. This way was born the diagonal that organizes the project. The restructuring of the former spaces of the flat gives place to visual unexpected whose origin always is the principal room that does the times of "room of control". From it, across the court you see another room, across the distributor a bath appears and across the bath on suite is the living; it is this "diluted" bath the one that allows you to brush your teeth with the light and the reflection of the trees of the street. View more View full description
Share Share