Zoom image | View original size
Landscape approach The building follows the route of the N4 highway, respecting the natural landforms. The building is standing on stilts and floating above the rolling landscape. This gives a better view from the E411 motorway and the N4. Its orientation is slightly off-kilter in terms of cardinal points (15°) although this guarantees an excellent amount of sunshine. Pedestrian and automobile pathways enter from opposite ends of the grounds but come together again south of the building where the glazed entrance hall welcomes AGC staff and visitors. Slipped under the offices following the natural gentle slope (1,5-2,5%), the parking area is discreetly positioned under the building, preserving the surrounding landscape which is covered with greenery (mown lawns and meadows of flowers) and a scattering of fine oaks. View more View full description
Share Share