Zoom image | View original size
This one-family residence is surrounded by nature overlooking the Austrian Alps. It's located in a small village more than 800 m above the sea level connected with the famous skiing region of Kitzbuehel. This hillside home features three levels of living spaces in stepped design following the layout of the site's steep slope. Main entrance is designed from it's street side and leads to an open space mid level area with a stunning view – a paneled glass wall overlooks the valley and the mountains as far as the eye can see. Inside the living spaces and the master bedroom it feels like you're floating out into the distant landscape. The residence takes different shapes depending of the viewer's standpoint due to it's playful design of the gable roofs that echoes the shape of nearby mountain peaks. The lowest level is more grounded and darker but still followed with spectacular views. It offers direct access to an outside terrace. Landscape around the house is shaped into terraces that follow the natural terrain while each having it's own purpose – sauna, jacuzzi, leisure area, garden, orchard… All in all, the house is planned so that is hidden away from neighboring eyes and open only to the landscape or the sky. View more View full description
Share Share