Zoom image | View original size
The Triangle School stages relationships between people, place and education. The interactions between the three elements reveal the complexity of the architecture. Yet, they simultaneously function to make a simple point of intersection. Located in Namyangju, adjacent to Seoul, this high school building explores new possibilities of the educational architecture through the dialectical interpretation of such complexity and simplicity. The Triangle School implies the different characteristics of its three bordering sides. The playground to the north, the hill to the east, and the existing building to the west are three different surroundings. These factors lead to three different elevations - opened, closed, and compromised - which are arranged within the layout of the triangular building. The façade of the building with a transparent skin is defined by vertical louvers, an architectural device that maintains an appropriate balance between illumination and privacy. On the contrary, closedness is the way of responding to the existing building to the west which has different programs. It is a middle school building with a wholly separate operational system. Thus, this existing structure needs to be functionally distinct from the Triangle School. For this, based on the closed concrete wall, one single triangle-shaped window minimizes mutual interference, implying the geometry of internal space. View more View full description
Share Share