Zoom image | View original size
Our clients came to us with a short list of demands: light-filled spaces, no boring square rooms, no two rooms the same, robust, and a place to ‘live long’. The Naremburn House, located in Sydney, Australia, responds to this brief while negotiating site and planning parameters to create a family home with an emphasis on thoughtful spatial planning and a robust materiality – in  underpinned by an ‘intentional irregularity’. The design manipulates the site topography with subtle level changes while re-interpreting traditional roof forms, such as the Dutch gable and catslide roof, to present a compact streetscape frontage. At the rear, the pool and patio interlock with the internal living spaces via expansive glazing and openings.  The material selections – externally, zinc, timber, masonry, concrete; and internally, polished concrete, solid surfaces, framed walls and timber framed fenestration – were selected for durability and capacity to weather and wear.  View more View full description
Share Share