Zoom image | View original size
The challenge of the project was to complete the project of a three-story building in a short period of time and with a limited budget. With the first two partially built floors, we had to design the third floor, finishes and facade. Given the 4 different functions of the building (shop, apartment, spa, and yoga room) we had to opt for a common aesthetic language that could serve the four programs without each of the spaces losing its identity. For this purpose we chose to invest in the floor and in the facade as highlighting and unifying elements of the building. The facade is composed of a metallic structure that holds dozens of andirons standing outside the building. The great frame of the project, the "forest" curtain, captures the attention of passersby while protecting the interiors. Within the facade, two metal rails emerge breaking the andirons curtain and allowing contact with the outside and other stories. View more View full description
Share Share