Zoom image | View original size
The exhibition room was designed and built during a two week workshop with students from the Oslo School of Architecture and Design (AHO) as a part of a larger urban intervention programme for the Therese street in Oslo where the aim was to test out scenarios for further development in the area. The site is Margrethe Munthes plass, a triangular square in the intersection between the busy Therese street and Sten street, a quiet residential street running partly parallel to Therese street.
The square is an important hub in the area with a tram stop, citibike-parking and a recycling point for the neighborhood households. As many of these functions are run by international media companies, the square has become dominated by large advertisements and commercial posters leaving much of the natural beauty of the spot in the shadow. Our aim was therefore to revitalize the space with an activity which could function as a counterpoint to the prevailing loudness and the visual chaos. View more View full description
Share Share