Zoom image | View original size
The house is situated in a suburban area dominated by the typical villa. The existing building dates from the 70 ies. The interior of the existing house was made of characteristic concrete floors with wooden formwork, white painted brickwalls and clear open spaces. The extension of the house had to be a logic result of the history and atmosphere of the existing house. To improve the privacy regarding the neighbours we positioned a new courtyard with floating concrete walls. On the streetside, because of the terrain slope , there is a carport under the floating concrete wall and floor. The floor above the carport is transformed as a reflecting pond. In order to incorporate 2 bedrooms, the entrance from the carport and a lounge, one of the new walls has been duplicated, thus creating the necessary space. View more View full description
Share Share