Zoom image | View original size
The project proposes a compact and low impact structure using economic and industrialized construction systems. The building, with its rectangular section, is located in a low-density area of the city with sports installations and parking areas, close to the town center. The health care center is placed in the upper section of this area, closer to the urban grid. A cantilevered volume reaches out toward the street, where the main entrance is located. Some ramps resolve the different topographical levels between street and entrance and create an open a green space. The rectangle is oriented in such a way so that the longer facades face east and west. A longitudinal interior courtyard opens from north to south and lets the natural light pour into the inner part of the building, thus assuring effective cross ventilation. View more View full description
Share Share