Zoom image | View original size
An integral part of our philosophy is that the best design solutions come out of the most difficult spatial problems. The brief for the Corner House presented us with the requirement for a relatively large house and interior spaces on a medium sized site. The challenge was how to satisfy this brief with a contemporary sustainable house that connected to a quality outdoor space and resulted in an exciting external expression that was sensitive to its surroundings. Rather than the traditional inclusion of front and rear gardens, the design concept sacrificed a rear garden in order to create a single, bigger front garden. The result of siting the new dwelling towards the southern rear end of the site to maximise the setback from the main frontage results in a house which is both exciting and restrained in its street presence, satisfying its brief and good sustainable design principles. View more View full description
Share Share