Zoom image | View original size
We’re in a land where minerals are everywhere. Houses have thick walls to protect from the winds blowing from the west however, they are also an obstacle when sunwarmth arrives. Nevertheless the artist wished to create a place that could be luminous, cosy and opened to the surrounding landscape. He wanted a place dedicated to his interests, art, drawing and engraving. To find the way to to meet his expectations, he asked architects Gwendal Hervé and Monique Bastos to conceive an artist studio inside an old barn from the XVIIth century, attached to the building where he lives with his family. According to their own experience and observations on the local architectural context, architects proposed a double-faced project : it was turned into the inside as the houses of the region, but they also wanted to create a place where heat and expressivity would bright to the outside. View more View full description
Share Share