Zoom image | View original size
Ephemeral House is a renovation project of a 100-year-old wooden building located in the center of Kyoto, Japan. The client, who is in his twenties and lives alone, asked for a temporary dwelling. Our intent in this project is not only to generate an appropriate atmosphere for a living but also to avoid hierarchical dichotomy between past and present, through that creating a space that has a rich sense of transience and festivity. The same plywood material is applied on every existing surface of the living space except for part of the existing columns and hanging partition walls. Space, whose floor, walls, and ceiling are united by the same material, provides the user an intimate atmosphere and an impressive sense of permanence like a cave, while it evokes a sense that the existing columns and hanging partition walls are added later. Here, the chronological order of the building elements, new and existing, is conceptually reversed. View more View full description
Share Share