Zoom image | View original size
The first prize winner of a Greek design competition in Greece, which challenged participants to redesign an existing structure into an archaeological museum, this proposal by Tsabikos Petras Architectural Studio examines both the reintroduction of green areas into the city and relationship among city, sea, and coast. The scheme follows the lead of a north-south and east-west axis which present a pedestrian connection between the museum and a public square, and an archaeological site with a second public square, respectively. The museum seeks to form an effortless transition from urban to natural landscapes. The city collides with the museum and reaches toward the sea as an "urban deck," simultaneously speaking to the urban presence through close proximity to the city and forming a connection to the natural by revealing views of the coastline and sea. This unique layout that bonds city, coast, and sea creates an "urban entrance" for the museum, strengthening the connection between the visitors and the sea by drawing them through the urban environment. View more View full description
Share Share