Zoom image | View original size
The  interior of The New Orangery, a 160-year-old  building situated in The Royal Łazienki Museum complex in Warsaw, is a space combining the function of a palm house with its collection of exotic plants with that of Belvedere Restaurant which within the last few years has become its integral part. An important design objective of this project was finding a compromise in the way these two different functions will relate to each other in one space. The main space of the orangery is divided into three levels. The first one is a floor level –  the main passageway of the interior. The floor is finished in tiles of two various shades of grey imitating a garden path. The second level is created by an elevated platform, rising above floor level by around 50 cm, which makes an integral link with a bar, a cloakroom, toilets and food and beverage facilities. View more View full description
Share Share