Zoom image | View original size
As a witnesses of strict rules in conservation of the traditional buildings in Kotor Bay, which is Unesco protected area, we decided to avoid expected solutions and to bring contemporary approach in reviving of the internal architecture of the old stone house in Ljuta village. This interlacing of the traditional principles and modern needs brought a new life to the building which exist from XIX century. We set out to create a luxurious residence from the existing house whilst at the same time adhering to conservation conditions by making minimal interventions to the traditional, baroque features of the exterior. We started by mapping out units of space, ambients, as a basis for development of the concept. This treatment of interior space enabled us to take a freer approach to the reconstruction of the house. We divided the internal space into three distinct zones: View more View full description
Share Share