Zoom image | View original size
House with passive house technology. A medical couple from the wine region decide to build a refuge for their retirement. It should all be one a single level, comfortable and with a private outdoor space. These self-builders have already built a house previously in the 90s and want to take the creature comforts with them to their new home. Thus the interior will sport a wood-burning stove, and an extra entrance which can be used when coming home from a long hike with the dog including a shower and mudroom. The south-facing plot is situated next to a small stream with views over the fields and rolling hills of the outskirts of Althöflein. The two adjoining building create an intimate courtyard, offering complete privacy for the owners. Landscape architect Joachim Kräftner worked with the client to create an organic terraced courtyard landscape as a sort of walk-in sculpture. View more View full description
Share Share