Zoom image | View original size
The purpose of our project, in an urban redevelopment area, is to transform the building’s image. The refurbishment and extension form a harmonious mineral body. The extension is in light grey concrete, and the original building, with external insulation, is faced with cement in the same shade. This minerality is continued through to the hall floor, in Lucerne quartzite laid as opus incertum. The scale of the new building, reinforced in this way, displays its strong urban presence. Its large cantilever and forecourt provide a generous amount of public space. A play of light recalls the reflection in the water on the east facade. The exterior signing is on the same scale as the building, and the archway serves as a giant sun-break. The project creates a break in time, with unforgettable ambiances, soft lighting, fluid architectural promenades, and curves replacing right-angles. View more View full description
Share Share