Zoom image | View original size
Our project comprises alterations and additions to an existing 1890's duplex disconnected from its garden by a 1.5m level difference and an inconveniently placed bathroom. The brief was to forge a new relationship with the outside, and to replace an existing deck and pergola with a flexible space that was neither fully internal nor external. Our response was to choreograph a family of conditions that offers our clients varying degrees of ‘nearness’ to the outside, allowing them to exercise a high level of choice in the way they interact with their environment. Spatially, our project can be loosely ordered into the following areas:an outdoor dining room, a narrow bathroom and a pathway between. As briefed, neither space is completely interior or exterior. Depending on the configuration of shutters, sliding panels and folding walls, the spaces move between these definitions and each other. View more View full description
Share Share