Zoom image | View original size
The building, measuring 3,800m2, designed by the architectural studio SCAPE, is located at the southern end of ZAC (urban development zone) at Porte des Lilas, and has among its main objectives that of transforming the relationship between the city of Paris within the Boulevard Périphérique and the districts on the outside. The building includes: — Sports Centre: gym, climbing wall, multi-purpose hall and external sports areas — Youth Space: music hall and multi-purpose rooms — Centre for Psycho-Pedagogical Learning (CAPP): offices and psychomotor learning rooms The building is situated in a sector between the districts of Les Lilas and Bagnolet that is undergoing intensive reconstruction; it is adapted both to suit the green spaces of the Fougères area and the organization for sports and public. This sector is mainly made up of public spaces that border the “Périphérique”: a large park to the north, Place del Marquis du Vercors in the axis of Avenue Porte des Lilas, and the large square with the cinema and circus to the south. Following the imminent reorganization of rue Paul-Meurice and rue du Docteur-Gley, a larger area will be granted to pedestrians and non-motorized traffic, planted with lines of trees and large areas of garden. View more View full description
Share Share