Zoom image | View original size
A housing land development ground and the existing retaining wall were excavated to create space with double-height in the basement, and, in addition, a flat glass box was layered on the ground to accommodate the house space to dwell. It has been proved that excavate techniques enables spaces to be free-formed. A cloverleaf hall with 4.6 meters ceiling height is a common space for the family, and following this space, some laterally excavated spaces lies, which looks like Yaodong, Chinese traditional underground houses, and the each space functions as a private room for study and kitchen and bathroom. Three loft alcoves on the ground level are private bedrooms. It means that the relationship between the shape of three clusters in the basement and of bedrooms on the ground level in reversal as negatives and positives. Each bedroom relates to the exterior space. For example, loft-2 relaxes narrowness of the floor in hard numbers by projecting an adjacent retaining wall at the north side as a screen. Moreover, one can approach directly to their own bedrooms through the outside stairs. View more View full description
Share Share