Zoom image | View original size
This area faces the Seto Inland Sea and has a configuration of vicinal hills plunging directly into the sea, on the slope of a village which clings to it. The flat lands are naturally limited and a public space for parties and gatherings of people was lacking. A function of corporate housing for shipyard workers was sought. So, we tried to create a public space with construction that takes advantage of site conditions on the sloping top of the cliff and would be open to the community. Specifically, we prepared a cantilever escarpment , a volume of accommodation in 3 levels and opened to the local community its rooftop. This opened onto the beautiful scenery of the Seto Inland Sea, which served as a public place with a sufficient space to allow a direct approach through a large staircase from the road on the back side to the north that has a higher situation. View more View full description
Share Share