Zoom image | View original size
A major two and a half storey renovation job for an English expatriate couple with a child.   Apprx 5000sqft + built up. This house is “future proofed” and built for flexibility as the clients may rent it out in the future. The house was a end-lot link house, so of course we had to be careful dealing with the party wall and adjoining neighbour.  What's really nice about this site was it opened up into a sloped jungle and thus the house had a view of amazing greenery to look into!  The downside of this was of course mosquitoes! So every window and large openings were netted. We retained about a third of the existing structure where we could to minimise cost but at the same time we consiously kept some bits and pieces and features of the existing house which both we and the client like to add character to the house. Makes for amazing conversation pieces! Even an old cast iron soil pipe at the entrance (no longer in use of course!) was kept! View more View full description
Share Share