Zoom image | View original size
The particularity of this project is the very small (116sqm), plot and the desire of two friends to build together their urban apartments, each of them with its own appendix functioning as a professional space – a wine bar and a recording studio respectively. These special additions, along with the reduced imprint of the house, dictated a vertical spatial layout: the wine bar and duplex belonging to one of the clients were placed on the underground, ground floor and first floor, thus also enjoying the presence of a small courtyard, whereas the recording studio and the other duplex were placed on the terraced attic, the second and the third floors. The result was a five-level building with four functional units. The height - unusual for a house - as well as the owners’ lifestyle and requests led to the design of four different access ways and a semi-open exterior staircase, integrated in the building’s envelope. The wine bar, located on the underground level and open to the public, communicates directly with the street through a buffer space on the ground floor. View more View full description
Share Share