Zoom image | View original size
Drawing inspiration from the history of the 26,000-GSF Hughes Plumbing Warehouse, this adaptive reuse project extends its scope beyond that of a traditional renovation.  Focused on supporting the revitalization efforts of downtown San Antonio, Overland Partners set out with the goal of transforming a 1918 warehouse into an innovative but functional studio space; in turn the firm was equally and unexpectedly transformed by the building. Collaborative areas integrated into the preexisting structural grid and daylit by clerestories serve as the primary organizational component around which the ground floor studio is arranged. This spatial organization inspires creative collaboration and communication between employees while also facilitating project reviews, client meetings, design charrettes, visiting student critiques, and weekly office-wide lunches. View more View full description
Share Share