Zoom image | View original size
The project for the kindergarten has been assigned with the 1st prize on the architectural competition commissioned by the municipality of Brežice in cooperation with The Chamber of Architecture and The Spatial Planning of Slovenia in 2011. The new kindergarten building  is subordinated to the green exterior space and skillfully designed in a form of a continuous spatial loop which surrounds the entire playground. Uniform concept of the playground that starts with an extensive central atrium on the south of the plot and continues under the tract on the 1st floor to the north part of the building site, assures the feeling of safety and connectivity of the kindergarten's departments. The experience of external space is graduated from the introverted central atrium and is suitable for the junior age groups, to the open ambience of the north part of the site for the older children, and in accordance with gradual development of child's consciousness, further to the external space. View more View full description
Share Share