Zoom image | View original size
The brief for the Hunters Hill House was to create a new family home that celebrated the qualities of the site with a palette of richly textured materials and reference to our clients’ Italian and Sri-Lankan heritage. The form of the building responds to the neighbouring properties and establishes the functional program as a series of ‘garden rooms’ that entwine the new home with the landscape. Courtyards and gardens enable private connection to landscape and sky, linking the interior and natural environment. Materials of concrete, stone & recycled timber were chosen and detailed to give the building a sense of age and permanence. The reuse of materials from previous structures on the property embeds the history of the site in the design. This adds meaning and depth to our clients’ experience of living in their new home. By utilizing warm, textured and robust materials, we were able to create a comfortable and functional interior, with detailing designed to provide clarity of space and form. Connections between spaces enable our clients’ close family life to flourish, and ensure longer outlooks to the landscape are always available. View more View full description
Share Share