Zoom image | View original size
We start the project by posing two challenges: The first: to design a building that can ‘feel like a city’ – both due to its uniqueness and to the public spaces it generates. The second: to design a building which connects with distant perspectives when walking around, providing at the same time introspection when inside its exhibition halls. In other words, a building which ‘feels like a city’ and which makes us feel part of it when we inhabit it. We solve these two challenges by raising the level of the halls. This allows freeing the ground floor, where we place the more open and transparent spaces: the lobby and the store. Our aim is to create public spaces, make the park extend into the city by passing under the building – a space which is lit at night with drawings obtained by perforating the plate, which in addition hides the structure supporting the elevated halls. View more View full description
Share Share