Zoom image | View original size
Our client contacted us with an idea to create a hideaway in the countryside where he could “hole up” and gather strength for his demanding work in Prague. We set off into an area between Central and South Bohemia where he comes from and where he has loved going to since his childhood. He took us to a spot in the midst of fields, woods and meadows, full of strange boulders, to a remote and somewhat forgotten place. The magic landscape together with the client’s aim won our hearts immediately. After a short hesitation, we decided to build the “forest retreat” (as we called it later) together by our own hands. The building material was given: the base was wood from a nearby forest, for the rest we utilized local sources and skills of local craftsmen. We designed a compact enclosed volume – an object resting freely on boulders with a stern raised on a huge boulder. The enclosed black object made of charred wood contains one interconnected space with the dimensions of 3.1m x 5.8 m. In the entering part is a flat platform with headroom just for a standing person; this part is opened by a large glassed-in surface offering the view. View more View full description
Share Share