Zoom image | View original size
The main challenge of the comission was to develop a housing solution both capable of optimizing thermal criteria, and to visually maximize the strata - vertical and horizontal - of the surroundings. Located in an area of abundant vegetation, near the Minte bridge in Puerto Varas, the 5.000sqm site presented the best type of soil to set up base in a topographically irregular sector, with 15 % slope , a low density of vegetation and the highest levels of natural lighting. Three design guidelines are defined: 1. Thermal optimization through programmatic compaction on three levels.2. Maximization of the natural lighting coefficient, through wide openings to the north, and bounded ones able to <frame the context> in the other three directions.3. Dilation towards the topographic natural level, allowing better adaptability to the terrain, minimizing earthworks, moisture transmission, and unnecessary logging of existing trees. View more View full description
Share Share