Zoom image | View original size
Nestled into the edge of a hilltop in South Austin, this new construction home sits on one of the highest points within the city limits, offering panoramic skyline and hill-country views. Due to the steep approach to the house, the building is partially sunken into the earth, allowing for vehicular access and parking below, as well as elevated living spaces above, including a deep shaded roof deck. The split-level design allows the building to comply with city development restrictions while maximizing views out and privacy from the street below. The building is vertically stratified across the split-level configuration, housing vehicles on the lowest level, public space and secondary sleeping rooms at the rear yard level above, storage and mechanical on the interstitial 3rd level, and a generous master suite with lounge and roof deck on the 4th.  This stratification allows for a wide variety of spatial experiences and view opportunities as one ascends the central stair tower. View more View full description
Share Share