Zoom image | View original size
The Station Square of Winterthur is located on a strategic location between the old city, the train station and an upcoming retail and office district. Almost 100’000 people cross it every day as pedestrians – at the same time it’s the heart of Winterthur’s city bus lines. Before the redesign of the square there were several canopy constructions in barrel shape, built in the 80s. They over-filled the square with their high number of roof elements, columns and equipment. The old city was hidden behind this canopies and the square was divided into zones.  The new project is unifying the square and we worked hard to keep the pedestrian level as open as possible, for a better orientation and to generate generosity. For this reason we created a big roof construction without visible columns. Also all the overhead lines are fixed directly on the roof and create a floating grid. The minimal and precise roof body brings a clear new organization of the urban space and stands as a welcoming sign for arriving visitors of Winterthur. View more View full description
Share Share