Zoom image | View original size
The east west orientated single-familiy home, was originally built in 1976, is located on the backside of the site, what provides privacy from the nearby road. At the same time the house benefits of the site’s natural scenery, as it provides a great view, adequate ventilation, thermal balance and luminosity. The aim of the renovation of the house is articulating the horizontal and vertical with the exterior in order to ease the flow between the different spaces through courtyards, gardens and terraces. These bonds create crossed views of every room in the house. The major decision was to remove all unnecessary existing components in order to restore the original volumetric value of the house as well as to enhance the original building materials. The contrast between existing and new materials is a constant theme of the project. View more View full description
Share Share