Zoom image | View original size
In 2012, O-office transformed the top floor of a 1960s’ silo building in the oldest beer factory of Guangzhou, the central city of southern China. The 38-metre-high silo building locates on the south bank of one branch of the Pearl River, confronting the generic housing highrises and looking south to the city’s old downtown. The top floor used to be the inlet level for the wheat berry to be fill in the 12 silo’s below, thus full of square holes on it. A bridge building has been connecting the building part on top of the silo’s, and the vertical transportation tower at the east end. The 40-metre long space on top the silo’s is converted to O-office’s workshop space. Big openings are made on the side walls to utilize the outer half of the top surface of the silos as the workshop’s terrace. Working desks are placed on the river-view side, while the material library mezzanine is supported by 5 utility wooden boxes on the city-view side. The four floor inlet holes between the working desks are filled with metal plant boxes, in which grow four wampee trees, while ones on the mezzanine side between the utility boxes are covered by glass table and leave the inside of the silo visible. View more View full description
Share Share