Zoom image | View original size
The Haffenden House is a writing studio with a garage/breezeway at ground-level, library and writing space on the second level, and a curved/soft reading room on the third level. The project finds itself within the suburban realm, referencing Gianni Pettena’s Ice House from 1972, like a blank spot within the repetitive image of “house.”  In the rear yard, the fabric solution is used on the interior as a curtain, offering the owners the flexibility to control the relationship of privacy within their context. The poet’s studio uses a translucent silicon-impregnated fabric skin for a light-filled writing room without the visual distraction of the suburbs. Inside the blank box, between the second and third levels, the section uses a bowl-shaped division, maximizing indirect light for the second level and avoiding any association with the landscape on the third. View more View full description
Share Share