Zoom image | View original size
This design is based on two important issues. The client is an artist, so it had to be a house and studio at the same time; and it had to consider 6 doors, 43 long windows and 38 short Douglas Fir windows that the client had bought 28 years before, from the demolition of an old and classic hotel of the area. The house is located 6 kilometers from the coast on a plan surrounded with hills covered with native evergreen vegetation. It stands in the middle of the landscape like a simple and pure volume facing north, over a site free of trees and distant to hills in order to receive the maximum of direct sun light in winter. The rectangular plan is divided in two, which define a private and a public space with different heights according to its use. This division is evident in section and from the lateral facades. View more View full description
Share Share