Zoom image | View original size
Dornbirns’ ‘house mountain’ The Karren, is the most popular destination in the city. Due to the steady growth of domestic and foreign visitors, the capacity of the restaurant slowly became overwhelmed. Jointly developed with the client, the owners, the business manager and the Architects Rüf Stasi Partners (ARSP), a sustainable concept for the expansion and renovation of the new panoramic restaurant Karren, was developed. The concept not only doubles the seating within the panoramic dining room and increases the outdoor terrace area; it also provides an optimization of internal service processes, completely reconfiguring the restaurant kitchen and the storage areas. The analysis of the existing building revealed a diverse mixture of renovations and extensions added over generations. As a consequence the existing construction and style had become chaotic. The aim of the design was therefore, in addition to the functional requirements, to bring a sense of calm of the ensemble and create a more holistic appearance for the Karren cable-car station. View more View full description
Share Share